keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Herkullinen sienikeitto

Tähän keittoon voit käyttää mitä tahansa sieniä. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota ne ensin ja käytä liotusvesi keiton valmistukseen.

Tarvikkeet

Määrät ovat suuntaa-antavia. Voit aivan hyvin soveltaa makusi mukaan.

Tuoreita tai kuivattuja /pakastettuja sieniä (esim. suppilohveroita tai kuusilahokkaa), puolisen litraa
1 pkt pekonia 1 pkt (Lämminsavupekoni antaa parhaan maun. Voit halutessasi jättää myös pois.)
Oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
1 liemikuutio (kasvis, liha tai sieni)
noin 100 g sulatejuustoa (Oma suosikkini on savuporo. Myös paprika sopii erittäin hyvin.)
1 litra vettä
Suolaa
Mustapippuria
Persiljaa (kuivattukin käy hyvin)
(Kuivaa Sherryä)
(Kermaa)

Valmistus

Pilko sienet pieniksi ja kuumenna niistä vesi pois. Lisää pilkottu pekoni ja loraus oliivioljyä sekä pieneksi viipaloitu valkosipulin kynsi. Valkosipuli voimistaa sienten makua ja vähän käytettynä ei maistu keitossa. Paista miedolla lämmöllä parisen minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ole varovainen suolan kanssa, liemikuutioissa on yleensä paljon suolaa.

Lisää kuuma vesi. Kun keitto kiehuu. lisää sulatejuusto ja anna sen sulaa. Hämmennä säännöllisesti. Kun juusto on sulanut, maista keittoa ja lisää halutessasi suolaa ja pippuria. Voi myös pyöristää keiton makua lisäämällä vähän kermaa ja lorauksen sherryä. Muista, että liika kerman käyttö tekee keitosta makeahkon. Jos lisäät sherryä, keitä hetki ennen tarjoilua, jotta alkoholi kiehuu pois.

Suurusta keitto halutessasi esim. Maizenalla tai vehnäjauholla. Anna suuruksen kypsyä.

Mausta ennen tarjoilua persiljalla. Kuivattu persilja kannattaa lisätä heti kun juusto on sulanut. Nauti!



Kuusilahokkakeittoa ja omatekoista leipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti