lauantai 22. maaliskuuta 2014

Soijarouhe-porkkanaraaste-tomaattikastike

Olen jo pitkään yrittänyt lisätä kasvisruokien osuutta ruokavaliossani. Tämä tomaattikastike kuuluu suosikkeihini. Kastike kelpaa myös lapsille, koska se ei juurikaan eroa maultaan lihaisasta versiostaan. Kastikkeessa on erittäin hyvä rakenne, joka saavutetaan lisäämällä kastikkeeseen porkkanaraastetta valmistuksen loppuvaiheessa. Myös muita raasteita voi käyttää. Itse olen käyttänyt mm. kesäkurpitsaraastetta.

Ohjeessa annetut ajat ovat ohjeellisia, ja niitä voi soveltaa. Tarkoituksena on saada sipulin hitaalla kuullottamisella makeutta kastikkeeseen.


Tarvikkeet

1 iso sipuli
2-5 valkosipulin kynttä maun mukaan
2 tölkkiä hyvää tomaattimurskaa
2 dl vaaleaa soijarouhetta (keitä, huuhtele ja valuta)
2 porkkanaa hienoksi raastettuna
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
(0,5 dl punaviiniä)
(chiliä)
(yrttejä maun mukaan)


Pilko sipuli pieneksi. Kuullota sitä oliiviöljyssä matalla lämmöllä 5-10 minuuttia. Varo, ettet polta sitä. Lisää pieneksi pilkottu valkosipuli, ja jatka kuullottamista parin minuutin ajan. Lisää n. 1/3 tlk tomaattimurskaa ja hauduta edelleen miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Jos käytät punaviiniä, niin lisää se tomaattimurskan jälkeen.

Lisää loput murskasta ja hauduta hetki.

Lisää keitetty soijarouhe. Voit halutessasi paistaa soijarouheen pannulla ja maustaa sen halusi mukaan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Hauduta noin 10 minuuttia ja sammuta levy. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja jätä kastike hautumaan noin 15 minuutiksi.

Tarjoile pastan kanssa ja raasta halutessasi päälle tuoretta Parmesan-juustoa.

Kastikkeeseen voi halutessaan lisätä chiliä ja tuoreita yrttejä. Itse olen käyttänyt mm. pakastekuivattua chiliä.

HUOM!

Hienoksi raastettu porkkana kypsyy rakenteeltaan sopivaksi pelkästään hauduttamalla. Kypsymistä vaativat raasteet kannattaa lisätä levyn ollessa vielä päällä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti