torstai 20. maaliskuuta 2014

Toscanalainen papukeitto

Tähän helppoon ja erittäin hyvänmakuiseen papukeittoon tarvitaan:

  • Kaksi purkkia valkoisia papuja tomaattikastikeessa
  • Neljä desilitraa kasvisperäistä "kermaa". Esim. kauraa tai soijaa. 
  • Suolaa ja mustapippuria
  • Oliiviöljyä ja raastettua appelsiininkuorta



Alkuperäinen resepti on peräisin Australian Master Chef -ohjelmasta. Siinä käytettiin kuohukermaa (double cream) ja maitoa. Halusin kuitenkin tehdä tästä kasvisperäisen version. Lidlissä oli tarjouksessa Heinzin papuja, joten ostin niitä. En huomannut maussa kuitenkaan suurta eroa verrattuna Prisman halvempaan versioon. Jääkaapissa sattui lisäksi olemaan kaksi purkkia kaurakermaa, joten käytin sitä.

Kaada pavut kattilaan ja lämmitä ne. Soseuta ne tämän jälkeen sauvasekoittimella. Lisää kerma ja lämmitä keitto. Voit halutessasi soseuttaa keiton vielä uudelleen tässä vaiheessa, jolloin saat kuohkeampaa keittoa. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Annostele keitto lautasille, ja valuta keiton päälle oliiviöljyä. Raasta keiton päälle lisäksi appelsiinin kuorta.





2 kommenttia:

  1. Hei, käytitkö tähän ruskeita vai valkoisia papuja?
    -Riippis-

    VastaaPoista
  2. Valkoisia papuja. Hyvä huomio, pitää päivittää reseptiä.

    VastaaPoista